Weerbaarheidstraining
Weerbaarheidstraining

Psychofysieke training, dat willen zeggen een training waarbij mentale en fysieke oefeningen hand in hand gaan. Dit met als uitgangspunt de eigenheid van het kind te ondersteunen en bewustwording van eigen kracht en kwaliteiten te realiseren. Het kind leert eigen emoties en grenzen herkennen en erkennen en daarnaar te handelen. Met de voeten in de aarde, geworteld en het hart volgend.

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van oefeningen waarbij het eigen gevoel, lichaamstaal en houding aandacht krijgen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van toneelspel, fysieke kracht ervaren op stootkussens, kringgesprekken, samenwerkingsoefeningen, oefeningen met muziek en korte meditatie-oefeningen. In afstemming met elkaar, om het kind bewust te laten worden van zijn binnenwereld zodat het zich staande kan houden in de buitenwereld. Tijdens de lessen ga ik in op situaties die zich op dat moment voordoen in interactie met elkaar of bij het individuele kind. Zo wordt de realiteit een leermoment voor het kind en voor elkaar.

Een weerbaarheidstraining bestaat uit een groep van minimaal 5 kinderen. Wordt dat aantal niet gehaald, dan kan in overleg bepaald worden of individuele begeleiding wenselijk is. Klik hieronder voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Meer informatie

Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.