Chantal Altena
Chantal Altena

Binnen mijn functie als jeugdverpleegkundige binnen de GGD kom ik regelmatig kinderen tegen waarbij een preventieve aanpak niet toereikend is. De laatste jaren kreeg ik steeds meer het gevoel om juist die kwetsbare kinderen te willen begeleiden. Mijn wens om dit in eigen praktijk waar te maken, is met de Bloeiende Boom uitgekomen.

Na de studie HBO-Verpleegkunde heb ik eerst gewerkt als begeleider in een woonvom voor meervoudig lichamelijk gehandicapten. Sinds 2000 werk ik als jeugdverpleegkundige bij de jeugdgezondheidszorg GGD IJsselland. Het contact met de kinderen en hun ouders, en de begeleiding in het voor hen meest passende traject geeft mij veel voldoening.

Toen ik in 2004 de kans kreeg om een opleiding tot weerbaarheidstrainer te volgen via de GGD, heb ik die meteen gegrepen. Die opleiding gaf me het antwoord op mijn persoonlijke zoektocht. Ik ervaarde nog meer waar mijn kwaliteiten liggen en belangrijker nog, waar mijn hart daadwerkelijk naar uit gaat: kinderen in hun eigen kracht zetten.

Het werk als weerbaarheidstrainer heb ik vormgegeven binnen het Marietje Kessels Project voor het speciaal en regulier basisonderwijs. Het Marietje Kessels Project is een preventieve weerbaarheidstraining voor de bovenbouw van basisscholen.

Binnen het voortgezet onderwijs heb ik gewerkt als preventiewerker en gaf ik de Girls Talk training op verschillende scholen voor praktijkonderwijs in Zwolle. Dit is een training gericht op seksuele weerbaarheid voor meiden.

Ik ben getrouwd en moeder van twee prachtige kinderen, een zoon en een dochter. We wonen in de mooie, groene wijk de AA-landen van Zwolle.

Chantal Altena

Curriculum vitae

In de afgelopen jaren heb ik op verschillende gebieden kennis en ervaring opgedaan. Zie mijn curriculum vitae voor specifieke informatie.